Timentor Mindset A social media nem csak az agyadat teszi tönkre

A social media nem csak az agyadat teszi tönkre

A social media nem csak az agyadat teszi tönkre!

 

Ha reggel első dolgod, hogy ránézel a telefonodon a közösségi média különböző elemeire, akkor van pár dolog, amit érdemes tudnod erről a tevékenységről. 

 

Először is, minden egyes lájk, hozzászólás vagy új értesítés dopamint szabadít fel az agyunkban. Ha éjszaka kikapcsoltad az internetet a telefonodon és reggel egyszerre esik be az összes értesítés, akkor kapsz egy erős dopaminlökést. 

 

A másik dolog, ami miatt érdemes hanyagolni a reggeli mobilnézegetést, az az, hogy ha kicsit is olyan vagy mint én, akkor ezt ágyban fekve teszed. Személyes tapasztalatom, hogy ágyban fekve nem lehet kényelmesen, sőt tovább megyek, egészséges testtartásban mobilozni. Szerintem mind tudjuk milyen érzés, amikor elzsibbad a kezünk, mert hanyatt fekve a fejünk fölé emelt kézzel nézegetjük a telefont, vagy amikor addig támaszkodunk az egyik könyökünkre, amíg az bele nem fájdul. 

 

Ha mindenképpen át akarod nézni mi történt az éjszaka, kelj fel, ágyazz be, reggelizz meg és utána asztalnál vagy egy kanapén ülve nézd át a történéseket.

Hogy érzed? Lenne még fejlődnivalód? Kövess Facebookon, Instagramon vagy lépj be a csoportomba!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük