Timentor Egyéb 19+1 dolog a 2020-as évre

19+1 dolog a 2020-as évre

19+1 dolog a 2020-as évre post thumbnail image

Timentor 2020 

19+1 dolog, amit megvalósítok az előttem álló évben!

TERÜLETEK 

3 nagy terület van, amiben javítani szeretnék

Munka

Ebben a részben kifejezetten azokat a dolgokat boncolgatom, amiket a Timentor kapcsán meg akarok valósítani.

Magánélet

Itt azokat a dolgokat írom le, amik bár a magánéletem részei, mégis publikusak. Az életem elég sokrétű és ennek fontos területe a magánélet.

Önfejlesztés

A fejődésemnek sosem akarok gátat szabni. Mindig kell, hogy legyen olyan terület, amiben fejlődnöm kell. 

MUNKA

1) Timentor főoldal

Jelenleg, ha meglátogatod a timentor.hu-t akkor a tanácsadás oldalamat találod magad előtt. Ezt rövidtávon meg szeretném változtatni. Szeretném átalakítani a főoldalt úgy, hogy teljes és átfogó képet adjon mindarról, amit csinálok, mint Timentor. Lehetőség lesz továbbá arra, hogy feliratkozz a havi hírlevelekre, amik a blog és a Facebook csoport legjobb témáit fogják összegyűjteni és egyben eljuttatni a levelesládádba. 

Feladat időigénye: nettó 2 nap


2) Instagram felfuttatás

Ez egy olyan dolog, amin folyamatosan dolgozok. Ha követed már az instámat (@thetimentor), akkor észrevehetted, hogy az utóbbi két hétben stílust váltottam és az idézetek helyett inkább gondolatébresztő képes posztok formájában kezdtem el formálni a szemléletmódot. Annak érdekében, hogy a tartalom ne csupán hasznos legyen, de a szemnek is kívánatos, párommal Miával (@miabate) közösen kidolgoztunk egy megjelenési stílust. Az előre lefektetett stílusjegyek fognak visszaköszönni minden posztból, így lesz egységes nem csupán a gondolatiság, hanem a megjelenés is.

Feladat időigénye: Képszerkesztés – nettó 1 nap; Posztolás – napi nettó 15 perc


3) Blogolás

Amit a legjobban megbántam 2019-ben, hogy nem írtam elég blogbejegyzést. Ezen idén változtatok! A blog számomra fontos, mert az biztos, hogy az enyém. A Facebook-on közzétett tudásanyagokkal kapcsolatban van némi szkepticizmus bennem. Mivel az egy külső platform, ezért ha bármikor úgy dönt, hogy megszünteti a csoportomat (kicsi az esélye, de lehetséges), akkor elveszik minden ott közzétett tudásanyag. Ezért arra jutottam, hogy heti egy blogposztot fogok készíteni. Ezek olyan blogbejegyzések lesznek, amik már megtalálhatóak a Timefulness csoportban, de szeretnék olyan bejegyzéseket is készíteni, amik hosszúságuk miatt jobban illenek kizárólag egy blog formájába. 

Feladat időigénye: Bejegyzésírás – heti nettó 2 óra


4) E-bookok

Próba jelleggel egy e-book már elkészült 2019-ben. A Valóra Váltó meghozta számomra a tőle várt eredményt. Örültem minden letöltésnek, de nem szeretnék itt megállni. Több e-bookot is tervezek, amiket egy gyűjtőoldalon lehet majd megnézni és megvenni. Ezek az e-bookok koncentráltan egy területre fognak majd fókuszálni és abban fognak segíteni az olvasóknak, hogy gyors segítséget tudjanak nyújtani arra az esetre, ha elakadtál az életed bármely területén. Olyan témákra gondolok itt, mint a halogatás, tervezés, fókuszálás. Az év során ezek sorban fognak érkezni és mindegyik 2000 Forint alatti összegért elérhető lesz.

Feladat időigénye: Negyedévente egy e-book – nettó 3 hét


5) Videókurzus

Úgy veszem észre, hogy a tudásmegosztási trendek egyre erőteljesebben tolódnak el az írott anyagok irányából a videós anyagok felé. Érthető, hiszen hallgatni egy előadást lehet akár vezetés közben is, míg olvasni nem feltétlenül tudunk közben. Könnyebben illusztrálható és tömörebben is mondja el ugyanazt, mint egy írásos anyag. Úgy döntöttem, hogy az idei éven legalább egy videókurzust fogok készíteni. A videókurzus témája várhatóan a saját életszervezési stratégiám lesz. Ez azt jelenti, hogy be fogom mutatni azt a rendszert és hozzá tartozó eszközöket, amiket én magam használok. Mindig azt szoktam mondani, hogy mindenkinek saját rendszerre van szüksége. Az enyém ezért nálam működik a legjobban. Viszont úgy gondolom, hogy kivenni és hozzátenni mindenki tud belőle, legyen akár teljesen elveszett időgazdálkodási téren, vagy nálam is profibb időmágus. 

Feladat időigénye: nettó 1 hónap


6) Webinárok és rendezvények

Az elmúlt évben tartottam két saját rendezésű műhelyfoglalkozást és meghívott előadó voltam három eseményen. Amire viszont a legbüszkébb vagyok, hogy a TEDxBenedekHegy színpadán is előadhattam. Az erről készült videót az oldal alján találod, de ha szeretnéd, az alábbi gombra kattintva, azonnal meg is nézheted. 

 

Az utóbbi egy év megmutatta számomra, hogy mi az, amit szívesen csinálok és mi az, amit kevésbé. Ezért úgy döntöttem, hogy 2020-ban átalakítom a megjelenéseimet. Első lépésként a saját rendezésű eseményektől picit hátrébb lépek és teret engedek a webinároknak. A technológia rendelkezésre áll ahhoz, hogy profi módon meg tudjak tartani online webináriumokat. Az elsőt még az év elején szeretném is meghirdetni.

 

A fentiekből kifolyólag a 2020-as évben arra szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy személyes előadásom meghívott előadóként legyen. Nyitott vagyok megkeresésekre, így ha neked szükséged lenne egy hatékonysági előadóra, akkor vegyük fel a kapcsolatot. 

Feladat időigénye: Webinár – negyedévente nettó 1 hét


7) Tanácsadás és előfizetői csoport

Úgy érzem, hogy a legtöbbet úgy tudom adni mindenkinek, ha azt a tudást és tapasztalatot adom át, amit én már átéltem és kipróbáltam. A tanácsadás egy kiváló alkalom arra, hogy bevessem minden tapasztalatomat annak érdekében, hogy nektek kiegyensúlyozottabb és kiszámíthatóbb legyen az életetek. A 2020-as évben nagyobb hangsúlyt szeretnék fektetni arra, hogy a tanácsadás személyre szabható legyen. Egy olyan rendszeren dolgozom, ahol a tanácsadás nem csupán a megszokott felmérés – tanácsadás – utókövetés hármasból fog állni, hanem pizzarendelés struktúrát szeretnék neki adni. Ez azt jelenti, hogy lesz egy lista az elérhető “feltétekből”, amik segítenek neked összeállítani a személyre szabott konzultációdat.

 

A Timefulness csoportot mindenképpen szeretném megtartani egy nyílt, bárki által elérhető önfejlesztő csoportnak. A leckék egyre jobban fognak bővülni, így mindenki a saját tempójában tud haladni, próbálkozni és kialakítani saját rendszert. Ezt szeretném megfejelni még egy szinttel. Azok számára, akik elhivatottak a mélyebb megértés iránt és a segítségemet szeretnék kérni, létre fogok hozni egy előfizetői csoportot, ahol közös kihívásokhoz lehet majd csatlakozni, belsős versenyeken, kvízeken lehet majd részt venni és személyesebb, közvetlenebb viszonyt tudunk egymással kialakítani.

Feladat időigénye: Tanácsadás átdolgozása – nettó 5 nap; Új csoport felépítése – nettó 1 hónap


8) Van időd! könyv

Már jó ideje célegyenesben van a könyv kiadása. Egy évvel ezelőtt úgy terveztem, hogy decemberre elkészül, de alulbecsültem pár lépést, ami azt eredményezi, hogy ezen a projekten jelenleg 4 hónap csúszás látszik. Az áprilisi megjelenésből nem szeretnék már engedni, ezért most azon dolgozunk többekkel, hogy tartható legyen a módosított ütemterv. Március elejétől hangsúlyosabb lesz a könyvmegjelenés minden kommunikációban és egyre többet fogtok megtudni a tartalmát illetően is. Egy négy éves terv fog kifutni, ha a kezemben lesz majd a könyv nyomtatott változata, így gondolhatjátok mennyire izgatott vagyok már ennek kapcsán.

Feladat időigénye: nettó 3 hónap


9) Mentorcsoport

A január és a február arról fog szólni, hogy teszteljük a szolgáltatáspalettát, amit a mentorcsoport ad. 4 bátor jelentkezőt választottam ki erre a feladatra, de az év során, várhatóan májustól bárki számára elérhető lesz a belépés a mentorcsoportba. Addig viszont sok munka vár ránk, hiszen minden mentorálttal tartunk személyes konzultációt és heti megbeszéléseket is. Így fogjuk követni az előrehaladásukat. A könyv megjelenése mellett ez a másik olyan téma, ami miatt nagyon izgatott vagyok.

Feladat időigénye: havi nettó 20 óra


10) Vállalkozói élet

Biztos sokan tudjátok, hogy a Timentort nem teljes munkában végzem vállalkozóként. Projekt menedzserként dolgozom napi 8 órában, ami leszűkíti a Timentorra fordítható időm mértékét. Az egész 2020-as tervemnek az a célja, hogy összeálljon egy olyan rendszer, ami segít abban, hogy át tudjak állni vállalkozói életre. Az utóbbi egy évben is sok energiát követelt, hogy két fronton is teljesíteni tudjak, így pedig, hogy magasabbra teszem a lécet idén, mint Timentor, még pontosabb tervezésre lesz szükségem. 

Feladat időigénye: Tervezés – heti 1 óra 


MAGÁNÉLET

11) Esküvő

Az év legnagyobb kihívása mindenképpen az lesz, hogy összeházasodjunk a párommal. Már ezerrel szervezzük a szolgáltatókat, megjelenést és minden apró-cseprő részletet. Törekszünk rá, hogy minden rendben menjen és a napunkon már kevés legyen a stressz, de nem vagyunk naivak, tudjuk, hogy lesznek azért rázós dolgok. Mivel sosem rendeztünk még esküvőt, így nem is nagyon tudjuk megbecsülni, hogy mennyi időt fog felemészteni. Az viszont biztos, hogy ha az esküvővel kapcsolatos bármilyen program van, az felül fogja írni a terveket, hiszen ez prio 1.

Feladat időigénye: nem megbecsülhető


12) Környezeti fejlődés

A párommal mindketten szeretjük az egyszerű, letisztult és stílusos környezetet. Jelenleg azon dolgozunk, hogy ezt a lehető legjobban kihozhassuk abból a helyből, amink van. Az esküvőnk után mindenképpen szeretnénk arra időt és energiát fordítani, hogy el tudjunk mozdulni a jelenlegi helyünkről és egy tágasabb környezetben tudjuk folytatni az életünket.

Feladat időigénye: pontosítás után beilleszthető


13) Autó

Jelenleg van egy szuper futkosós autónk, ami eszi is a kilométereket szépen. Az idei évben szeretném, ha átesne minden olyan javításon, ami a futásteljesítményének és korának megfelelően szükséges. Az utóbbi években sokszor elkövettem azt a hibát, hogy nem végeztem megelőző javításokat az autóimon. Jelenleg is ezzel küzdünk, hiszen most kuplungot kell majd rajta cserélni. Ezt a trendet szeretném megfordítani és az autóval kapcsolatos javításokat átvinni a tűzoltásból a megelőzésbe.

Feladat időigénye: negyedévente nettó 3-5 nap


14) Nászút

Az esküvőt követően, de még az idei évben mindenképpen szeretnénk eljutni nászútra is. Abban a két-három hétben szeretnék félretenni mindent és valóban kiélvezni azt, hogy nászúton vagyunk. A legnagyobb kihívás így az lesz, hogy megtaláljuk azt az időszakot, ami a legjobban passzol mindkettőnk terveihez. Utána már csak a célállomás a kérdéses. 🙂

Feladat időigénye: 2-3 hét


15) Kapcsolati háló erősítése

A multis munkám miatt sok esetben kimaradok a vállalkozói élet vérkeringéséből. Ezen a 2020-as évben változtatni szeretnék. Több figyelmet szeretnék fordítani a vállalkozói közösségekre és aktívan részt szeretnék venni ezeknek a közösségeknek az épülésében. Szeretném feltérképezni, hogy kik azok a vállalkozók, akikkel együttműködést tudunk létrehozni vagy akár stratégiai partnerek is lehetünk. 

Feladat időigénye: havi nettó 10 óra


ÖNFEJLESZTÉS 

16) Egyetemi képzés

Többször nekifutottam már, hogy behúzzam a hozzám leginkább közel álló diplomát. Most már lassan célegyenesben vagyok, hogy ez sikerüljön. A 2020-as évben az a cél, hogy az őszi félévben minden tárgyam meglegyen, így 2021 tavaszán államvizsgázhassak és közgazdász lehessek gazdálkodási és menedzsment szakon. 

Feladat időigénye: havi nettó 50 óra


17) Coaching képzés

Nem véletlenül hívom magam tanácsadónak. Bár sokak fejében negatív kép él a coachinggal kapcsolatban, de azt azért remélem nem felejti el senki sem, hogy ez egy külön szakma. Azt pedig, hogyan lehet az embereket az életükön át terelgetni, tanulni kell. Ezért döntöttem úgy, hogy az idei évben keresek egy olyan képzést, ami a lehető legközelebb áll ahhoz, amit tanácsadóként végzek. Úgy érzem, hogy a konzultációk színvonalát nagyban emelné, ha végzett coachként tudnám vinni ezeket az üléseket.

Feladat időigénye: pontosítás után beilleszthető


18) Előadói készségfejlesztés

Ezen már évek óta dolgozom. Tagja vagyok a veszprémi Toastmasters klubbnak, akik egyébként szédületes, laza és iszonyat szakmai esteket szoktak tartani egyszerre. Úgy érzem, hogy most már megvan egy alapom ahhoz, hogy sikeres előadó lehessek, de mint mindent ezt is lehetne magasabb szinten űzni. Az év során keresni fogom azokat a lehetőségeket, ahol vagy egyénileg vagy csoportosan, de fejleszthetem az előadói készségemet.  

Feladat időigénye: havi nettó 15 óra


19) Pszichológiai alapok

Az időgazdálkodási technikák nagy része azon alapszik, hogy milyen az emberi személyiség és viselkedés. Az előttem álló évben el szeretnék merülni a témában, hogy pontosabb és magasabb színvonalú tanácsadásokat tudjak tartani. Saját magamon is sokszor tapasztalom, hogy bizonyos technikák azért nem működnek, mert tudom összeilleszteni a saját személyiségemmel. A pomodoro kifejezetten jó példa erre. A színelmélet szerint viszonylag alacsony a kék szintem. Ez azt jelenti, hogy nem vagyok túlzottan szabálykövető. Így hiába akarnám magamat arra kényszeríteni, hogy 25 percig dolgozzak csak és utána tartsak 5 perc szünetet, nem menne. Azért akarok többet tanulni az időgazdálkodási technikák pszichológiájáról, hogy a megfelelő technikákat tudjam ajánlani a hozzám érkezőknek.

Feladat időigénye: pontosítás után beilleszthető


19+1) Havi 1M Ft bevétel

A legtöbb fenti célkitűzés azért jött létre, hogy év végére összeálljon egy olyan rendszer, ami biztosítja számunkra a kényelmes életet. Nem akarok senkit lehúzni és nem akarom túlértékelni sem a szolgáltatásaimat csak azért, hogy meglegyen ez az összeg. Csupán azt szeretném, ha 2020 decemberében tudnék már annyi értéket létrehozni mások számára, ami bevételre lefordítva kiadja az 1 millió Forintot. Iszonyat magas léc, de még pont megugorható. 

Ez persze “csak” a lista

Ez a bejegyzés egy összefoglalója annak, hogy mit szeretnék elérni a 2020-as évben. Saját magamnak ezeket a nagy pontokat elemi feladatokra bontottam már. Így tudom, hogy mikor mit fogok csinálni. Így vagyok rá képes, hogy mindenre legyen időm, ami fontos.


Te mit teszel azért, hogy önmagad jobb énje legyél?

Szelidítsd meg a feladataidat! TEDxBenedekHegy

Hogy érzed? Lenne még fejlődnivalód? Kövess Facebookon, Instagramon vagy lépj be a csoportomba!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük