Danyi István - Van időd!

Élvezd bűntudad nélkül a
szabadidődet a saját szabályaid szerint

Válaszd ki azokat a hatékonysági módszereket, amik a legjobban illenek a személyiségedhez és szerezd vissza az irányítást az időd felett!

Miért van szükséged saját módszerekre?

Soha nem érsz a végére

Időd nem lesz több, azonban a feladatok egyre csak tornyosulnak a körülötted lévő papírokon, digitális eszközökön, emailekben.

Állandó a tűzoltás

Érzed, hogy folyamatosan túlvállalod magad és nem tudsz megálljt parancsolni a rád zúduló fontos és sürgős feladatok áradatának.

Változtatnod kell

Hogyan éreznéd magad, ha lenne a kezedben egy eszköztár, ami megválaszolja számodra azt a régóta megválaszolatlan kérdést, hogy miért nem érsz soha a feladataid végére?

A vállalkozásod sikere szépen ível felfelé, azonban ahhoz, hogy egyre nagyobb és nagyobb lehess egyre több és több időre van szükséged. Eljutottál már arra a szintre, hogy nem elég számodra a napi 24 óra, főleg úgy, hogy ezt az időt nem csak a munkával akarod kitölteni. Ott van a családod, barátaid, szeretteid, akik ugyanúgy igénylik és megérdemlik a teljes figyelmedet, mint azok a feladatok, amiket a munkád során el kell végezned. Az életünknek egyensúlyra van szüksége a munka és a magánélet között.

Számodra ennek az egyensúlynak a kialakításához pedig olyan jól működő és kipróbált módszerekre van szükséged, amik passzolnak a személyiségedhez.

Arra viszont már semmiképp nincs kapacitásod, hogy még órákig kutasd az internet végeláthatatlan útvesztőjét, hogy pár általános módszer kipróbálása után ismét rájöjj, hogy az időgazdálkodás nem neked való.

Mert hát mindannyian voltunk már a cipődben

Senkinek nem sikerült még elsőre tökéletesen belőnie a saját időgazdálkodási módszereit. Hogyan is tudnád, ha bárhova nézel csupán azt nyomják az arcodba, hogy írjál listákat és vezesd a feladataidat valamilyen applikációban.

Azonban mind a ketten tudjuk, hogy neked nem erre van szükséged! Az általános módszerek és az amerikai álom nem megvalósítható a hazai vállalkozói életben. Neked egy olyan könyvre van szükséged, aminek az elolvasása után nem mások történetei alapján leszel hatékony, hanem Te írod meg a sikersztoridat.

Ez a könyv pedig a "Van időd!"

Ez a vállalkozóknak szóló gondolkodásmódot formáló könyv lesz a hatékonysági tanácsadód, amikor nehéz döntéseket kell meghoznod:

  • Tippek, trükkök, technikák: Összegyűjtöttem és személyiségre szabottan rendszerbe szerveztem azokat a hatékonysági módszereket, amik segítenek majd a feladataid megzabolázásában.
  • Belőled indul ki: A beépített DISC teszt segítségével biztos nem fogod eltéveszteni, hogy milyen módszereknek kell helyet adnod a napi rutinodban.
  • 177 oldal: Nincs szükséged a felesleges körmondatokra és a epikus történetekre. Neked a megoldásokra van szükséged, így kihagytam belőle a sallangot.
  • Igényes megjelenés: A harmadik olvasás után se fog szétesni a kezedben, ráadásul egy minőségi könyvet tudsz majd továbbajánlani az ismerőseidnek, ha megkérdezik mitől lettél hirtelen sokkal hatékonyabb.

Tartalomjegyzék

Előszó

Bevezetés

Hogyan használd a könyvet

Mi az időmenedzsment?

A személyiséged, mint az időgazdálkodásod alapja

Mindset – Az idő alapú gondolkodásmód

Halogatás

Halogatást legyőző technikák

Időnyerő taktikák

Tervezés

Nap tervezés – napi rutin

Project alapú időtervezés

Védd meg az idődet!

Hogyan legyél tudatos időgazdálkodó?

Az én időgazdálkodási rendszerem

Köszönetnyilvánítás

Kinek szól ez a könyv?

Kezdő vállalkozóknak

akik nem ismerik még hogyan alakíthatják ki a saját vállalkozói életritmusukat, napi rutinjukat, feladatmegoldó rendszereiket.

Rutinos túlvállalóknak

akik nehezen tudnak nemet mondani a feladatokra, ezért folyamatosan tűzoltásban vannak és nincs idejük még saját magukra sem.

Lelkes önfejlesztőknek

akik már ráuntak a folyamatosan rájük ömlesztett sablon megoldásokra és valami újat, frisset, összeszedettet keresnek helyette.

Rólam

Danyi Istvánnak hívnak, de a Stipire jobban hallgatok. Ezt a Stipi-stopi szójátékról könnyen meg tudod jegyezni. Még egyetemi éveim alatt elégeltem meg azt, hogy nem igazán tudtam gátat szabni önmagamnak, ezért a vizsgákra való felkészülés és a jegyzetek beszerzése és értelmezése mindig az utolsó utáni pillanatra maradt.
Elkezdtem kutatni azokat a módszereket, amik rajta tudtak tartani a tanulás rögös ösvényén. Természetesen ez nem volt egy sikeres próbálkozás elsőre. Amit akkor még nem értettem, hogy nem csak arra volt szükségem, hogy hangzatos és számomra szimpatikus módszereket próbáljak magamra erőltetni, hogy hatékonyabb legyek.

Hiába próbáltam ugyanis a Pomodoro módszer szerint 25 percig egyhuzamban egy feladatra koncentrálni, ha számomra motiválóbb volt, hogy társaságban töltsem el a tanulásra szánt időmet.

Az igazi áttörést az okozta, amikor rájöttem, hogy akkor tudok megfelelő módszert választani magamnak, ha van rálátásom arra, milyen is vagyok valójában. Egyre több és több könyvet, videót és cikket olvastam a témában és teljesen magával ragadott a módszerek végeláthatatlan kombinációinak alkalmazhatósága. 4 évvel ezelőtt ezért úgy döntöttem, hogy egy napon a hatékonyság és időgazdálkodás témakörében szeretnék hiteles és elismert előadó lenni.

Ketyeg az órád

Alakítsd ki a saját hatékonysági rendszeredet, amivel a hátad mögött hagyhatod az el nem végzett feladatok miatt érzett bűntudatot! Vedd meg most a Van időd! című könyvemet, hogy a te életed is kiszámíthatóbb és kiegyensúlyozottabb legyen!