Feladatgazdálkodás

Az előző részben megnéztük azt, hoyg mi az időgazdálkodás, most pedig egy lépést beljebb megyünk. Megvizsgáljuk, hogy mi a feladatgazdálkodás.

Ha időgazdálkodás alatt minden ébren töltött másodpercet értettünk, akkor feladatgazdálkodás alatt logikusan azokat a módszereket értjük, amik az aktív munkavégzésünk idején segítenek a feladatainkat a lehető leghamarabb elvégezni.

Nézzünk egy szemléletes példát, ami segít ezt a két fogalmat elkülöníteni egymástól. A későbbi leckék során, amikor majd az évtervezésről lesz szó, akkor látni fogod, hogy ott nem feltétlenül az a cél, hogy napra pontosan meg legyen határozva, hogy mikor mit csinálsz. Ha viszont azt nézzük, hogy hogyan kezeled a napjaidban felmerülő feladatokat, akkor az már feladatgazdálkodás. Tehát a feladatkezelő programok ismerete, a feladataink helyének és idejének meghatározása, a feladatok elvégzésének sorrendje mind-mint feladatgazdálkodási módszereket takar.

Egy időtálló tananyaggal párhuzamba állítva minden feladatgazdálkodási rendszer egyben időgazdálkodási rendszer is, de nem minden időgazdálkodási rendszer feladatgazdálkodási.

Mert ugye minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. Itt is pontosan erről van szó és ezért is fogunk a későbbiek során figyelmet fordítani arra, hogy a feladatgazdálkodási rendszereket valóban arra használjuk amire valók. A feladataink magas fokú megoldására, ne pedig életszervezésre.