Timentor Átláthatósági Program

Timentor Átláthatósági Program post thumbnail image

Timentor

Timentor Átláthatósági Program – TÁP

Fontos!

Ha esetleg tudod, hogy miről van szó és nem szeretnéd elolvasni azt, hogy honnan jött és mi is volt ez igazán, akkor akár át is tudsz ugrani egyből az összefoglaló részhez a lenti gomb használatával!

Mi is az a TÁP?

Honnan jött?

Amikor a vírus terjedése miatt egyre komolyabb intézkedéseket vezettek be nekem is át kellett váltanom teljes mértékben itthoni munkavégzésre. A normál napi rutinom eléggé megszenvedte ezt az átállást és nem éreztem hatékonynak magamat.

Mi lett a megoldás?

Egy apró dolgot kellett módosítani ahhoz, hogy újra helyre billenjek. A reggeli rituálémból kimaradt 45 percnyi kocsikázás a munkahelyemre, így ezt kellett visszaigazítani az itthoni munkavégzéshez. Minden reggel ébredés után szánok rá legalább 45 percet, hogy meglegyen az a fajta csendes magamba fordulás, ami az egyensúlyt eredményezi a mindennapjaimban.

Hogy lett ebből a TÁP?

Úgy gondoltam, hogy szürreális lehet kívülről azt látni, hogy egy ilyen apró változtatás hova juttatja el az embert, így azt a döntést hoztam, hogy egy héten keresztül minden nap megosztom a napi feladatlistámat és összefoglalót írok róla, hogyan teljesítettem. Az utolsó napi összefoglaló helyett úgy döntöttem, hogy inkább az egész hétre szeretnék visszatekinteni. Ezért vagyunk most itt.

Összefoglaló

7 nap – 25 óra munka

Csalóka lehet ez a cím, ha nem teszem mögé a kontextust. Fontos tudni ugyanis, hogy a megfigyelt 7 napból egy vasárnapi napon egyáltalán nem dolgoztam, másik 3 napon pedig csak a normál 8 órás munkám mellett/alatt végeztem kifejezetten a vállalkozásommal kapcsolatos munkát.

Ez azt jelenti, hogy átlag körülbelül 4 órát foglalkoztam vele a hét hat napján. De önmagában ez még mindig semmit nem mondd, mert lehet egy blogbejegyzést is írni órákig. Az összképet az fogja igazán megmutatni, hogy milyen minőségű és mennyiségű munka van ezekben az órákban.


7 nap – 3 projekt

A TÁP ideje alatt 3 nagy projekttel foglalkoztam, amik még nem futottak ki teljesen, de szépen haladtam velük. Nézzük ezeket lépésről-lépésre.

Zoom-Out események

TEDD

Timentor Online kurzusok

Zoom-Out

A Zoom-Out egy olyan eseménysor, amiben nem időgazdálkodási témákkal foglalkozunk, hanem kitekintünk kicsit azon kívülre és más területek szakértőivel beszélgetünk.

Hova jutott el egy hét alatt?

Az első két eseményen lezajlott rendben, a harmadik le van már szervezve. A második heti három esemény is már fixálva van.

Mi van még hátra?

A második hét eseményeinek adminisztratív feladatai:

  • Facebook események létrehozása,
  • Zoom értekezlet beütemezése,
  • Facebook posztok létrehozása

A harmadik hét eseményeinek szervezése:

  • További két előadó keresése,
  • Teljes adminisztratív szervezés .

Tervezni Emberi Dolog, de… (TEDD)

Pusztai Ádám (Kollektíva; Gamification[HUN] barátomnak az a remek ötlet pattant ki a fejéből, hogy készítsünk közös podcastokat azokból a témákból, amik a területeink közös metszetében vannak. Mivel beszélni szeretek, Ádám pedig nagyon jó beszélgetőpartner és iszonyat jó szakember a területén, nem kellett sokat gondolkodnom, hogy beleugorjak.

Hova jutott el egy hét alatt?

Felvettük az első adást, amit Ádám megvágott és feltöltött

Felvettük a második adást, ami épp készül.

Mi van még hátra?

A podcastok “videósítása”. Hanghullámos animáció.

YouTube csatornára való feltöltés.

A videók promótálása.

Harmadik podcast tematikájának kitalálása

Timentor Online Kurzusok

Három online kurzus esemény szervezésébe és megvalósításába is belevágtam egyszerre. Ezek a kurzusok szintezett tudást fognak tartalmazni az időgazdálkodással épphogy ismerkedőktől egészen a veteránokig.

Hova jutott el egy hét alatt?

A kurzusok tematikája készen áll. A digitális jegyzetet (61k karakter összesen) elkészítettem. Létrehoztam a landing oldalt, ami a vásárlás automatizálást leszámítva készen van. A Facebook eseményeket piszkozatként létrehoztam.

Mi van még hátra?

  • Fel kell vennem és meg kell vágnom a kurzus anyagát, hogy videókurzusként is lehessen értékesíteni azok számára, akik nem tudnak részt venni az online eseményeken.
  • El kell készítenem a kurzusok prezentációit.
  • Promótálnom kell az eseményeket.

Konklúzió

Egy héttel ezelőtt az volt a legnagyobb gondom, hogy szétforgácsolódok és nincs előttem tiszta cél azzal kapcsolatban, hogy mit és hogyan akarok változtatni. Egy hete a fentiekből annyi volt meg, hogy már felvettük az első TEDD adást. Minden mást az utóbbi egy hétben találtam ki és tettem össze. Persze neked lehet, hogy ennél sokkal hosszabb lenne a listád, de úgy gondolom, hogy mindenkinek egyénileg kell fejlesztenie saját magán és nem egymáshoz kell méregetnünk magunkat.

Az az igazi kérdés, hogy TE tudsz és akarsz-e javítani a jelenlegi hatékonyságodon?

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.