Anikó története

Miért fontos az időgazdálkodás?

Iratkozz fel egy 7 levélből álló miniregényre, amiből megtudhatod, hogy mindannyian hasonló időgazdálkodási problémákkal küzdünk és a megoldás néha közelebb van, mint gondolnánk!

A történetről

Anikó története nem egyedi, viszont nem is valóságos. Mióta elkezdtem a tanácsadói pályámat sokat és sokakkal beszélgettem az időgazdálkodásuk problémaköréről. Anikó történetét nem egyvalaki alapján alkottam meg, hanem azon tapasztalok alapján, amiket ezen beszélgetésekből szűrtem le.

Anikó egy átlagos emberként átlagos kihívásokkal élő személyiség. Szülő, feleség, vállalkozó és ember, ráadásul minden szerepének otthonról szeretne megfelelni. A története által szeretnélek inspirálni arra, hogy igenis szükség van arra, hogy te magad is akard a változást, különben nem fogsz tudni fejlődni az időgazdálkodásodban. 

A kérdés adott:

Tanulsz mások hibáiból, vagy inkább a saját károdon tanulsz?

De akkor egy pillanat alatt Alíz kiragadta a gondolataiból és hirtelen vissza kellett zuhannia a kávézó teraszára. Finoman megérintette a kezét és azt mondta neki:
“Jaj, de úgy irigyellek téged, hogy azt csinálhatod, amit akarsz és akkor, amikor akarod. Én legszívesebben kilenckor kelnék és inkább este hétig dolgoznék. De hát a cég nem engedi.”
Ez a pár mondat úgy ütötte arcul, mint egy láthatatlan kéz. Már annyira beleszokott a darálóba és a mókuskerékbe, hogy észre sem vette, hogy nem ő irányítja a napjait, hanem a feladatai irányítják őt.