Stratégiák

Most hogy túl vagy Amazing Marvin alaptáborán, jöhetnek a nehézfiúk!

Ha ismét előveszed Marvint és a főoldalon a három vízszintes vonalra kattintasz, akkor az első sorban találod a Stratégiákat

Én olyan sorrendben fogom feldolgozni őket, ahogy Marvin is mutatja számodra, így könnyebb lesz a követhetőség! 

 

Az alábbi témaköröket fogod tudni megnézni. Ha valamelyik jobban érdekel, akkor a szövegre kattintva egyből ahhoz a részhez ugrik!Alapok

Category Context

Kategória mutató

Ha a feladataidat a Mesterlistából veszed, akkor ha ez a Stratégia nincs bekapcsolva, nem mutat mást, csak magát a feladatot. Ha bekapcsolod, akkor viszont feltünteti az elérési utat is. Ez azt jelenti, hogy látni fogod melyik projekt, melyik kategóriájában van a feladat. 

Három beállítása van:

 1. Text only – Ez a csak egy szöveget mutat a tevékenység alatt.
 2. Corner – A feladat bal felső sarkában egy kis jelölő jelenik meg. Ha erre viszed az egeret, akkor mutatja. Itt lehetőséged van extra beállításként a feladat alatt szövegként is megjeleníteni.
 3. Big Square – A feladat jelölőnégyzete adott színűre vált. Ha ráviszed az egere, akkor látod a szülőt. Itt is van lehetőséged a szövegezést beállítani.

Task Notes

Jegyzet a feladatokhoz

Sokszor nincs szükségünk rá, hogy alfeladatokat hozzunk létre, hanem elég az is, hogy jegyzeteljünk magunkat. Erre használható ez a Stratégia.

Ha bekapcsolod, akkor kapsz a feladatoknál plusz egy gombot (Jegyzetek mutatása/elrejtése). Ha nem látod elsőre a jegyzetet, akkor automatikusan kikapcsolta. Egyszerű szöveget tudsz hozzáadni. 


Labels (tags)

Címkézés

Szeretünk feladatokat címkézni. Segít eligazodni abban, hogy adott feladat milyen nagyobb kategóriába tartozik. 

Egy feladathoz kétféleképpen tudsz címkét adni.

 1. Ha most hozod létre a feladatot, akkor a szövegmezőbe @ jel beírása után feldobja az eddigi összes használt címkédet, így megkönnyítve neked a választást. Persze írhatsz be sajátot is.
 2. A már kész feladatnál az "Edit Task" gombra kattintva tudsz "Label"-t, vagyis címkét utólag hozzáadni. 

A Mesterlistában is van rá lehetőséged, hogy címkézz! Kategóriának nem tudsz címkét adni, de projektnek már lehet.

Ha a @ jellel már hozzáadtál egy címkét, de még nem hoztad létre a feladatot, úgy tudod törölni ha egyszerűen rákattintasz a feladat alatti kis szövegre, ami a címkét mutatja. 


Task Reminders 

Emlékeztetők

Általában minden feladatkezelő programnak van saját emlékeztetője. Ezek úgy szoktak működni, hogy amikorra ütemezve van a feladat, akkor küldenek egy üzenetet, vagy ha elérhető az opció, akkor előtte x perccel. Ez Marvinnál is így van. De nézzük, hogy mi az, ami más!

Ha beírsz egy olyan feladatot, aminél használsz időpontot, akkor lehetőséged van automatikus emlékeztetőt létrehozni az adott időpontra, vagy előtte bármikorra. (első kép)

A beállításokban még ennél is tovább tudunk menni.

 1. Be tudod állítani, hogy automatikusan létrehozza az emlékeztetőt, ha időpontot lát.
 2. Be tudod állítani, hogy minden esetben x perccel előtte emlékeztessen alapesetben.
 3. Be tudod állítani a "Szundi" általános időtartamát.
 4. Választhatsz, hogy az emlékeztető időpontjában "Dismiss" vagy "Snooze" illetve "Mark Done" vagy "Track Time" jelenjen meg. 

Print Lists

Listák nyomtatása

Ez a Stratégia, ha be van kapcsolva, akkor lehetővé teszi, hogy egy gombnyomással tudjál listákat nyomtatni bármilyen nézetből.


Timers

Időmérők

Marvin kétféle időzítővel dolgozik jelenleg.

 1. Homokóra – Ha beállítasz neki egy adott időtávot, akkor amikor lejár az idő, jelez számodra. Tudsz előre definiált időt is megadni számára, vagy állíthatsz be sajátot is. Azt is megadhatod neki, hogy hányszor jelezzen.
 2. Pomodoro – Az alapbeállítás a pomodoro módszert mutatja. 25 perc munka, 5 perc szünet, 4 egymást követő ciklusban. Persze ettől is el lehet térni. Ad rá különféle kombinációkat, de itt is lehetőséged van rá, hogy sajátot állíts be.

Ha bekapcsolod ezt a stratégiát, akkor a főoldalon alul középen megjelenik egy új gomb "Timers" néven. Itt tudod elindítani ezeket az órákat.


Fontosság

Priority levels

Fontossági szintek

Ha van egy napra egy rakás feladatod nehéz első ránézésre megmondani, hogy melyikkel kell kezdened. Erre a problémára hoz megoldást a fontossági jelző. Be tudod állítani egy két, vagy három fokú skálán, hogy mennyire fontos az adott feladat. Ennek a stratégiának a beállításai között találsz két gombot.

 1. Az elsővel azt tudod beállítani, hogy ne három csillaggal tudjad jelölni a feladatot, hanem azzal, hogy van-e csillag vagy nincs. Ahol van csillag, az fontos, ahol nincs az nem.
 2. A második beállítás automatikusan címkeként hozza létre a csillagozást ahelyett, hogy a tevékenység előtt jelenne meg. Így szűrhetővé teszi a feladatokat.

Eat that frog

Békák

Az egyik kedvenc Stratégiám! Mark Twain mondta, hogy "ha meg kell enned két békát, kezdd e rondábikkal!" 

Erre a gondolatra épül ez a Stratégia. Meg tudsz határozni három béka szintet az adott feladatnak annak függvényében, hogy mennyire nincs hozzá kedved.

Beállításait tekintve nagyon hasonló a Fontossági szintek Stratégiához. Itt is be tudod állítani, hogy ne három fokú skálán, hanem van béka/nincs béka jelzéssel mérjen. Be tudod továbbá állítani, hogy címkeként jelenjenek meg a brekik.

Ami viszont nem jelent meg beállításként az a napi béka emlékeztető. Ez azt csinálja, hogy a főoldalon jobbra fent megjelenik egy béka, ha adott napra nincs még békás feladatod. 


Most Important Projects

Legfontosabb projekt

Ha ezt a Stratégiát bekapcsolod, akkor a Mesterlistában a projektek esetén tudsz egy plusz beállítást adni, ami az MIP, vagyis a legfontosabb projekt. Annyi a funkciója, hogy ki tudsz választani magasabb prioritású projekteket, amiket kis koronával fog jelölni a napi feladatok között.


Backburner

Kukta

A kukta alkalmazásához Marvin automatikusan bekapcsolja a címkézést is. Erre azért van szükség, mert ha egyes feladatokat adott címkével jelölsz meg, akkor Marvin azokat elrakja a kuktába.

Példánkban létrehozta a Kukta nevű feladatot, aminek a mai napot adtam meg ütemezett napnak is és határidőnek is. Emellett kapott egy "később" címkét is, ami beállítottam a kuktának, mint alapértelmezett címkét. 

Mit csinált erre Marvin? A napomba beillesztette, hiszen a mai napra ütemeztem a feladatot, de kapott egy kukta ikont. A Mesterlistából viszont eltüntette és átrakta egy kukta fülre. Ezt a Mesterlistán keresztül éred el, jobbra fent egy kis kukta ikonon keresztül.

Mire jó ez? Ha vannak olyan feladataid, amikkel ráérsz később is foglalkozni, akkor a kukta a tökéletes hely nekik. Eltünteti szem elől és csak akkor látod, ha van neki dátuma. Ha nincs, akkor a kuktában fog rotyogni, amíg elő nem szeded. 


Időgazdálkodás

Duration Estimates

Időigény meghatározás

Amikor új feladatot viszel fel kétféle módon tudsz megadni neki időigényt. 

 1. A feladat beírásakor a ~ jelet használva tudsz időigényt megadni (~30 min)
 2. Ha neked nincs ilyen gombod, akkor a ca. (cirka) jelölés is működik (ca. 30 min) 

Ezt a módszert használva Marvin felfelé görgetve akár teljes projektek időigényét is ki tudja neked mutatni.


Agenda

Napirend

Ha jobban szereted a határidőnapló nézeteket, akkor ez a neked való beállítás. Ha bekapcsolod, akkor lehetőséged van a főoldalon Agenda módba váltani. Ekkor az összes feladatodat, ami időponttal rendelkezik(!) bepakolja egy napi rendezőbe. A veszélye ennek, hogy ha vannak olyan feladataid, amikhez nem adtál időpontot, azok kimaradnak. Szerencsére erre is van megoldás. 

Kattints a bal oldali menübe a "Plan day" gombra. Ekkor előjön a Mesterlista. Neked azonban a "Today" gomb lesz lényeges, ahol a napi tevékenységeket látod. Innen már fogod és bedobod módszerrel el tudod rendezni a napodba őket, sőt, még időintervallumokat is tudsz megadni.

Ebben a nézetben a billentyűzet egyes és kettes gombjával tudsz zoomolni, ha szeretnéd jobban átlátni a napi feladatokat. 


Planning ahead

Tervezés

Ezzel a Stratégiával be tudod állítani, hogy egyes feladatok vagy projektek mikor fognak majd terítékre kerülni. Ha a főoldalon az alsó menüsorban a "Planning" gombra kattintasz, akkor jön elő ez a beállítás.

Alapesetben a havi bontást mutatja, de jobbra fent át tudsz váltani heti bontásra is. A mellette lévő gombbal pedig a Mesterlistádat tudod előhozni, ahonnan be tudod emelni a feladataidat adott hónapra vagy hétre. Marvin ilyenkor azt csinálja, hogy ezeknek a feladatoknak vagy projekteknek a határidejét adott hónap vagy hét utolsó napjára ütemezi. Az ütemezett időpontot pedig arra a hónapra vagy hétre állítja, ahova itt beállítottad.


Time Tracking

Időmérés

Az időzítőkkel tudod mérni, hogy az összes tevékenységeddel mennyi időt töltesz. Ezzel a Stratégiával viszont az egyes tevékenységek idejét tudod mérni. Négy beállítása van.

 1. Ha egy feladatnak nincs mért ideje, akkor hibát ír ki.
 2. Ha Marvin felületén tartózkodsz, akkor egy mozgatható számlálót rak ki neked.
 3. Egy böngésző üzenetet rak ki neked, hasonlóan a Marvinoshoz. Ez viszont nem mozgatható, de megy veled mindenhova a böngésződben. 
 4. A böngésződben a Marvin fülön mutat egy kis nyilat, ami arra utal, hogy méri valaminek az idejét. 

Ha több kategórián is dolgozol a nap folyamán, akkor pedig egy tortadiagramon megmutatja neked, hogy mikor, mivel, mennyit foglalkoztál. 


Week Scheduler

Heti tervező 

Ez a Stratégia egy "My week" gombot helyez el a már meglévő "My Day" gomb mellé. 

Funkcióját tekintve ugyan úgy működik, mint a nap tervező. Meg tudod nyitni mellé a Mesterlistát és be tudod dobálni a feladataidat a hét általad választott napjaira. 


Time blocking

Időblokker

Ha használtál már valaha Google Calendart, akkor nem lesz túl sok meglepetés neked ebben a Stratégiában.

Ha átmozogsz a főoldalon a "Calendar" fülre, akkor fogsz tudni időblokkokat létrehozni. Ezt soha ne úgy fogd fel, hogy egy adott tevékenységet végzel, hanem inkább nagyobb buborékokat képzelj el. Például felírhatod kedd délutánra, hogy foglalkozol az e-mailekkel. Ha lenyomod a shiftet és áthúzod ezt a szerdai napra, akkor ott meg fog jelenni a másolata ennek. Így tudod az azonos blokkokat könnyen elhelyezni a napodban.

Ha egy blokk kezdődik Marvin szól neked, hogy ütemezett blokkhoz értél. 

Az "Open Time Totals" gomb megnyomásával (jobbra fent) pedig egy tortadiagramot tudsz megnézni, hogy a héten hány órád van még ütemezés nélkül és mennyi foglalt. Azt is mutatja, hogy milyen feladatok teszik ki a napjaidat. 


Listák

Smart Lists

Okos Listák

Az Okos listákról ebben a részben sokat nem fogok írni, mert lesz egy következő kurzus lépés, amiben csak erről fogok írni. 

Az Okos listák lényege, hogy Marvin automatikusan beütemez neked feladatokat, ha jól határozod meg a feladatok paramétereit. Például létre tudsz hozni sűrgős/fontos listát magadnak, ha megadod Marvinnak, hogy a feladatok akkor kerüljenek ide, ha a határideje az adott nap és a csillagaik száma legalább kettő. Ezeket a listákat utána meg tudod jeleníteni magadnak a főoldalon. Na de erről egy kicsit később! 

A listákban található összes Stratégia az Okos listákhoz köthető, így ezekről mind a következő kurzusrészben beszélünk! 


Szekciók

A szekcióid opciói

A szekciók rész Marvin megjelenését szabályozza. Itt tudsz neki beállítani olyan nézeteket, amik abban fognak neked segíteni, hogy jobban eligazodj a napod során. Az öt felsorolt opció közül csak egyet tudsz aktívan használni. Most kivételesen nem sorban haladok a felsoroltak során, mert egyszerűbb az előre beállítottakat megérteni elsőre, hogy utána létre tudjál hozni saját nézetet.

Break the day down

Ez a nézet a napodat három részre bontja. Reggel, Délután és Este. Ha megadod az időpontokat Marvinnak, akkor automatikusan behúzza neked ebbe a nézetbe a neki megfelelő helyre. De arra is lehetőséged van, hogy bármelyik részre hozzáadj egyedi tevékenységet időpont nélkül.

Just the essentials

 

Ebben a nézetben kétfelé van bontva a napod. A fontos dolgokat így belepakolhatod az Essential részbe, minden mást pedig a Bonusba. Ez abban fog neked segíteni, hogy nem fogsz azonnal megrémülni, amikor rengeteg feladatot látsz. Meg tudod nézni, hogy mik azok, amiket mindenképp el kell végezned, minden más már csak hab a tortán.

Main Category Sections

 

Ha a Mesterlistádat jól építetted fel, akkor különböző főkategóriákba soroltad az egyes feladataidat. Ha ezt a nézetet használod, akkor a feladataidat az alapján mutatja, hogy melyik fő kategóriában található a Mesterlistában.

Time Block Section

 

Emlékszel még az időblokkolásra? Ha nem, akkor kattints IDE! 


Ez a nézet azt csinálja, hogy a már előre elkészített Időblokkok szerint rendszerezi be a napodat. Meg tudod neki azt is adni, hogy milyen névvel lássa el azokat a programokat, amik még nem tartoznak egy időblokkba se. 

Custom Sections

 

Ez nem egy előre definiált keretet ad, hanem alkotói szabadságot. Ha a számodra eddig felsoroltak nem hasznosak, vagy mindegyikből kicsipegetnél egy kicsit, akkor lehetőséged van saját rendszert létrehozni. Példaként én az alábbit hoztam létre.


Projekt vezetés

Project Shortcuts

Projek rövidítés

Ha be van kapcsolva vagy az Okos listák, vagy a Legfontosabb Projekt Stratégia, akkor tudod használni ezt a módszert. Marvin ilyenkor a főoldaladra kirak egy haladásjelzőt, ami azt mutatja, hogy az adott Projekt hány százalék végezted már el! Sőt, mivel rövidítésről van szó, ha rákattintasz a Projekt jelölőjére, meg is tudod nézni azonnal a feladatlistát.


Dependencies

Függések

Vannak olyan feladatok, amiket nem tudsz anélkül megcsinálni, hogy előtte egy másik feladatot el nem végeztél volna. Ilyen például a fogmosás. Ha nem raksz fogkrémet a fogkefére, akkor nem tudsz fogat mosni. Vagyis, de, tudsz, csak nem lesz kellemes. Esetünkben tehát a fogmosást megelőzi egy másik feladat, fogkrémet rakni a fogkefére.

Marvin ezt a függések Stratégiában kezeli le. Ezt úgy éri el, hogy tudsz egy előfeltételt adni a feladatodnak. Addig, amíg ez az előfeltétel nem teljesült, addig a feladatot a kuktában tárolja. Az egyetlen hiányossága ennek a rendszernek jelenleg, hogy ha egy előfeltételt adsz, akkor már elrakja a kuktába. Így ha többet is szeretnél adni neki, akkor be kell menned a kuktába és ott hozzáadni mást is.

Jó hír azonban, hogy ha beütemezed a feladatot, akkor minden részletét látod a főoldalon, de azt is mutatja, hogy valami még hiányzik az elvégzéséhez. Ha kipipálod az előfeltételt, akkor "New" felirattal megjeleníti számodra a feladatot. 


Project Focus Picker

Projekt fókusz választó

Ha a Projekt rövidítés tetszett, de macerásnak gondoltad, akkor itt van a tesója, ami kicsit rugalmasabb. Ez a Stratégia azt csinálja, hogy minden nap megkérdezi tőled, hogy melyik Projekttel szeretnél haladni aznap. Ez akár lehet több is. Kiválasztod a listából és onnantól ugyanúgy működik, mint a rövidítés, csak akár napról-napra másikat is választhatsz. 


End Dates

Határidők

Ez a Stratégia hozzáad plusz egy lehetőséget a Projekt beállításaihoz. Meg tudod határozni, hogy mikor van a határideje és így folyamatosan mutatja neked, hogy még mennyi időd van, amíg elérsz a határidőhöz. 


Start Dates

Kezdési idő 

Ha bekapcsolod ezt a Stratégiát lehetőséged lesz kezdő dátumot megadni a feladatoknak és projekteknek. Amíg nem érkezik el az adott nap, addig a feladat vagy projekt a kuktában fog pihenni, így nem zavarja össze a napjaidat. Egy dologra figyelj oda! Ha van ütemezett dátum is, akkor meg fog jelenni az ütemezett feladat napján, de ha az nem egyezik meg a kezdő nappal, akkor ki fogja írni, hogy csak később kell kezdődnie. Ez zavaró lehet, így érdemes vagy az egyiket, vagy a másikat használni.


Work Session Scheduler

Munkaidő ütemezés

Ez a Stratégia arra való, ha adott napra szeretnél magadnak egy adott projektre vagy kategóriára időt ütemezni. Ha bekapcsolod, akkor a projektek vagy kategóriák mellett megjelenik egy kis aktatáska ikon. Erre kattintva be tudod állítani, hogy aznap hány percet szeretnél foglalkozni az adott projekttel vagy kategóriával. Ez feladatként megjelenik a napodban.


Időnyerők

Saved Items 

Mentett elemek 

Bármit, amit egyszer már felvittél Marvinba, le tudod menteni későbbi felhasználásra. Például, ha sok landing page-t gyártasz, akkor ezt a feladatot el tudod menteni ezzel a Stratégiával. Ha a feladat beállításainál rákattintasz a mentés gombra, akkor bekerül a mentett elemek közé, amik a jobb felső sarokban található három vízszintes vonal alatt vannak. Innen bármikor, bárhova és bármelyik projektbe vissza tudod tölteni, időt spórolva ezzel. 


Pinned Tasks

Kitűzött feladatok

Ez a Stratégia akkor hasznos, ha visszatérő feladatod van egy adott projekten vagy kategórián belül. Azt csinálja, hogy meg tudsz jelölni feladatokat, amiket később ha behúzol a Mesterlistából a napi teendők közé, akkor csak egy másolatot rak át, a megjelölt a helyén marad, így nem veszik el a folyamatból, ha kipipálod. Az alábbi képen a "Fogkefe elővétele" feladat ezt illusztrálja.


Döntéshozók

The Task Jar

A feladat tároló

Egy nagyon jópofa Stratégia a feladat tároló. Ha nagyon nem tudod, hogy mit szeretnél csinálni, akkor be tudod dobni az összes feladatodat egy üvegbe és onnan egyesével tudod őket kiszedegetni, teljesen véletlenszerűen. A vicces az benne, hogy ha olyat húzol, ami nem tetszik, akkor vissza tudod tenni, és húzhatsz egy másikat.


Random Task

Véletlen feladat

Hasonlóan működik, mint a tároló. Annyi a különbség, hogy itt nem tünteti el a feladatokat, látod az összeset és egy kockával tudsz véletlenszerűen egyet kiválasztatni Marvinnal.


Suggested Task

Javasolt feladat

Azt is megteheted, hogy Marvinra hagyod az egészet és Ő határozza meg neked, hogy melyik feladattal kell haladni. Bár a fejlesztők azt mondják, hogy egy szupertitkos algoritmus választja ki, kis kísérletezés után rá lehet jönni, hogy ha használsz csillagokat és békákat, akkor figyelembe véve a fontosságot és hogy mennyire nem szeretnéd csinálni, választja ki a következőt. Ha ezeket nem használod, akkor teljesen véletlenszerűen dob valamit.


Munkamódszerek

Super Focus Mode

Kell ezt fordítani? 😀

Ha ez a Stratégia be van kapcsolva, akkor lehetőséged van arra, hogy a listádon sorba haladva mindig a legelső feladatot mutassa csak Marvin, semmi mást. Ezzel csökkentve a stresszt, hogy még mennyi minden van előtted. Kapcsolj ki, kapcsolj fókuszált módba és végezz el egy feladatot egyszerre. 


The Wall

A fal

Ha a Sticky Note-ok szerelmese vagy, akkor ezt a módot imádni fogod. Ugyanis ez a Stratégia a sorokat négyzetekké formálja. Ha bekapcsoltad, akkor úgy tudod előhozni, hogy a feladatok felett a szűrő gomb melletti fal gombra kattintasz.


Beat the clock

Gyorsabb az óránál 

Ez a Stratégia automatikusan bekapcsolja az időmérőket és az időigény meghatározást. Ha meghatározod, hogy egy feladat meddig fog neked tartani és ez is be van kapcsolva, akkor egy jópofa mérő segítségével tudsz versenyezni magaddal és az idővel.


Célok és haladás

Day Progress Bar

Napi haladásjelző

Ahhoz, hogy ezt a Stratégiát megfelelően tudd használni először a beállítások között meg kell adnod, hogy melyik nap mikor dolgozol. Marvin ez alapján fogja számolni, hogy mennyi időd van még hátra. A másik fontos dolog, hogy lennie kell adott napra feladatoknak, különben 0/0 feladatot fog kiírni haladásként. 


Daily/Weekly Time Targets

Napi/Heti időcélok

Ehhez ismét be kell, hogy legyen kapcsolva az időmérő funkció. Marvin ugyanis ebben a módban azt csinálja, hogy figyeli az általad megadott Projekteket, Címkéket és azok idejét veti össze azzal, hogy mennyi minimum időt állítottál be adott napra vagy hétre ahhoz a tevékenységhez. Mondok egy példát, úgy lehet egyszerűbb. Ha a hét minden munkanapján legalább két órát szeretnék foglalkozni nyelvtanulással, akkor be tudom állítani ezt nyelvtanulás projektként. Amikor elindítom a számlálót, hogy mérje a nyelvtanulásom idejét, akkor azt mutatja, hogy az előre meghatározott két órához képest mennyit foglalkoztam már vele. Ezt a funkciót, ha nem lenne aktív, akkor a képernyő közepén jobb oldat tudod ki-és bekapcsolni.


Értesítések 

Procrastination Count

Halogatás számláló

Ez a Stratégia abban segít, hogy figyeli melyik feladatot mióta halogatod. Ha például fel van véve a Mosogatás feladat, de már két napja nem végezted el, akkor két piros felkiáltójelet kap maga elé. Ha már egy hete nem végezted el (szégyeld magad!), akkor már hét darab felkiáltójel lesz előtte. Szerintem érted a lényegét! 


Auto-schedule due tasks

Automatikus ütemezés határidős feladatokra.

Azok a feladataid, amik a múltban maradtak, vagy az általad beállított N napon lesznek majd határidősek, automatikusan adott napra lesznek ütemezve. Ez abban segít neked, hogy ne legyen elmaradt feladatod, mindig szem előtt legyen, ha még nem végeztél vele, valamint előre is tudsz tekinteni vele. 


Staleness Warning

Nem haladunk jelzés

Ezzel a Stratégiával be tudod állítani, hogy bizonyos idő után jelezzen számodra, ha nem történt változás a kategóriában vagy projektben. Ez akkor fordul elő sűrűn, amikor a projekt nem túl fontos, mindig közbevág valami más, ezért nem haladsz vele. Ha meg tudod határozni magadnak, hogy azért legalább hetente egyszer ránézel, akkor ez hasznos társad lehet. 


Missing Next Steps

Hiányzó lépések

Ez az értesítés akkor fog előkerülni, ha van olyan projekted, amiben nincs megoldandó feladat. Abban segít neked, hogy ne legyen nyitva olyan kategóriák és projektek, amikben nincs dolgod. Ha ezt a jelzést látod, akkor érdemes átnézni, hogy kihagytál-e valamit, vagy inkább törlésre szorul az adott rész.


Extrák

Day Note

Napi jegyzet

Ha ezt a Stratégiát használod, akkor be a nap folyamán tudsz egy jegyzetet folyamatosan vezetni magadnak. Arra is lehetőséged van, hogy egy előre elkészített sablont töltsél be minden nap. Az ide kerülő szöveg formázható félkövér (ctrl+b), dőlt (ctrl+i), aláhúzott (ctrl+u) módokon.


Split View (beta)

Kettészedett nézet

Ez a Stratégia akkor jön jól, ha sokat használod a napi jegyzetet. Ha bekapcsolod a Stratégiák között, akkor után tudod átváltani a főoldalon középen jobb oldalt. Mivel még beta verzióban van, sokat fognak rajta módosítani, jelenleg elég butácskán néz ki, de működik a funkció.


Integráció

E-mail to Marvin

E-mail Marvinnak

Marvin talán legnagyobb hiányossága jelenleg, hogy csak korlátozott a kapcsolata a külvilággal. Nem tudod összekapcsolni Google vagy más programokkal. Az első lépés a nyitás felé, hogy tudsz e-mailt küldeni Marvinnak a saját kódoddal. Ekkor bekerül a feladat a Mesterlistád inboxába, tehát neked onnan még arrébb kell pakolnod. Arra figyelj, hogy az ott látható kódot ne add ki, mert akkor mindenki tud küldözgetni a listádra feladatokat.


Zapier integration

Zapier integráció

Az előző e-mailes megoldás elérhető Zapierre is. Megmondom őszintén, hogy abba még nem ástam bele magam, így nem tudom, hogy onnan hogyan tudsz ide programot átrakni. Ígérem, hogy annak is tudora leszek idővel és akkor erről is tájékoztatlak!


Gondolkodásmód 

Affirmations

Megerősítés

A megerősítés egy önmagadnak küldött kis üzenet. Nem kell arra várnod, hogy Marvin melyik nap milyen számára hasznos, de általad nagyon elgyötörtnek érzett üzenetet rakjon ki eléd. Ha ezt a Stratégiát bekapcsolod, te magad tudsz üzeneteket szerkeszteni akár a kedvenc idézeteiddel, amikből Marvin válogat majd.


Karbantartás

Review Date

Ellenőrző nap 

Anélkül, hogy adott napra bepakolnánk az adott projektet, automatikus "review" címkét adhatunk neki. Ha előre beállítottuk, hogy "N" naponként megnézzük mi a helyzet a projekttel, akkor mindig meg fogja kapni ezt a címkét. Abban segít ez nekünk, hogy folyamatosan karban tudjuk tartani a projektet, biztos nem lesznek benne csontváz jellegű feladatok.


Weekly Review

Heti ellenőrzés

Ezzel a Stratégiával létre tudsz hozni egy automatikus ellenőrzőlistát, ami mindig adott napon fog majd bekerülni a feladataid közé és mindig ugyan azokat a pontokat fogja tartalmazni.


Dashboard

Helyzetjelző

Ez a Stratégia létrehoz egy újabb gombot az alsó menüsorban. Ha erre kattintasz, akkor kaphatsz egy általános képet arról, hogyan állsz aktuálisan a Projektjeiddel és mi várható a következő napokban.


Jutalmak

Reward Tasks

Jutalom feladatok

Ha bekapcsolod ezt a Stratégiát, akkor a főoldalon, a feladat felvitelénél megjelenik egy kis ajándékos doboz. Ezt ki-be kapcsolgatva tudod beállítani Marvinnak, hogy ez egy olyan feladat legyen, ami után jutalmazod magad vagy nem. Ha kipipálsz egy ilyen feladatot semmi extra nem történik, bekerül az elvégzett feladatok közé, viszont neked jelzés lehet, hogy ezt a feladatot azért csináltad, hogy utána legyen valami jutalom is.


Egy HŐS vagy!

A végére értél a Stratégiáknak! Rengeteg tudás van itt egy helyen. Remélem sűrűn visszatérsz ide, mert akkor az azt jelenti, hogy használod Marvint!